Inspiration
Inspiration

Vil et par millioner til eller fra betyde noget for dig og din evt. familie? Du får 3-4 millioner kroner mere i lønningsposen i løbet af arbejdslivet, hvis du vælger en længerevarende ”hård” mandeuddannelse end den mellemlange kvindeuddannelse.

Når du sidder på plejehjemmet som svag 85-årig, hvem vil du så helst have som fast hjælper? En personlig hjælperobot, som kvinder har været med til at udvikle, eller en ombygget krigsrobot? ”Varme hænder” bliver der jo slet ikke nok af.

Vil du bidrage til at løse verdens store problemer såsom forurening, den globale opvarmning og manglen på rent vand? Vil du alene bidrage med ord og aktivistiske demonstrationer, eller også med nye løsninger på problemerne?

Hvilken arbejdsplads er mon mest attraktiv for en kvinde? Den, hvor hun stort set kun får kvindelige kolleger, den, hvor der nærmest er fifty fifty eller vil hun mon trives bedst med overvejende mandlige kolleger?

Hvad er din bedste jobforsikring? Den dybe viden, som arbejdspladsen ikke kan få nok af, eller generalistens venlige væsen?

Vil du have 250-350 kroner som studentermedhjælp i timen, mens du studerer, så overvej en it-specialistuddannelse. Eller vil du hellere nøjes med 120 kroner på tanken eller i supermarkedet?

Tager du faget matematik på højt niveau får du 30 pct. mere i løn end den gennemsnitlige student efter endt uddannelse. Altså få års indsats for mange års ekstra i lønningsposen.

Kvinder er storforbrugere af forbrugerelektronik og it-systemer, der er konstrueret næsten udelukkende af mænd. Kan det mon gøres bedre?

Kvinder får 60 procent af studenterhuerne og deres top-5 uddannelser er sygeplejerske, læge, pædagog, folkeskolelærer og psykolog. Hvor skal eksportindustrierne hente deres ingeniører og it-eksperter?

Der er masser af 9-16.30 job. Du kan jo også vælge et fag, hvor du kommer i en bedre magtposition, så du i højere grad kan diktere dine arbejdsvilkår og løn.

Danske 15-årige piger har en mere negativ holdning til faget natur/teknik end ikke blot danske drenge, men også end piger og drenge fra 30 andre lande. Hvorfor mon?

Hvis det er sandt, at mændene tænder på teknologi for teknologiens skyld, mens kvinder tænder, når teknologien har brugsnytte, hvad får vi så, når kvinderne holder sig væk?

”Vælg din uddannelse med hjertet, lille skat”, siger mor. Ved mor mon, hvor få modedesignere, forfattere, dansere og filmskuespillere, der kan få økonomien til at hænge sammen?

Hun ville være frisør, eller måske kosmetolog. Men da hun spurgte en kvinde, der havde været 10 år i faget, blev hun advaret. Det blev det samme og det samme og det samme år for år.

OECD fortæller Danmark, at vi har en relativ overproduktion af kandidater inden for humaniora og samfundsvidenskab, og underproduktion af kandidater inden for naturvidenskab og tekniske videnskaber. Det truer de danske fremtidsudsigter, mener OECD.

Bidrag Se alle

  

Inspiration Se alle

  

Forbilleder Se alle

  

Filmskolen Se alle

   

Denne tv-station er baseret på 23video.com's platform. Design og teknik: Benjamin Bernhard Pedersen / 23 Video, Therese Hansen og Mikkel Westerkam.