Formål
Formål

Formål med konkurrencen

Filmmediet er suverænt til at fænge også andre end de allerede ”frelste” på ethvert område, og det er, hvad projektet Nærmest lykkelig i Nørdland håber på kan ske.

Din film skal gøre andre kloge på, hvad piger kan vinde ved at tage et af de ”hårde fag” – eller måske hvad samfundet vinder ved det. Du kan også vælge den stik modsatte vinkel, for eksempel ved at fremmane et fremtidsscenario for en verden, hvor pigerne fuldstændig har overladt teknologiudvikling og løsning af flere af verdens største problemer til mændene.

Naturvidenskaber og tekniske videnskaber lever lidt af en skyggetilværelse i Danmark, og ikke blot i pigernes bevidsthed. Mens det myldrer med skuespillere, psykologer, præster, stand up-komikere, politikere og forfattere i mediebilledet, hører det til sjældenhederne, at vi møder folk fra de ”hårdere” fag. Uanset hvor interessante opfindelser, de end måtte stå bag. Uanset hvor tankevækkende observationer, de måtte have gjort sig.

Måske bliver det din lille filmstump, der kan sætte gang i debatten. Måske bliver det summen af flere, der får sat spotlightet på problemet med, at danske piger i ekstrem grad vender ryggen til klassiske ingeniørfag og softwareudvikling. Måske vil alle de døre, som matematikken og fysikken åbner for, pludselig kunne ses.

Under alle omstændigheder, så skal du også selv gøre dig nogle tanker:-)

Tag et kig under ”Inspiration”. Her er der små tekster, som først og fremmest stammer fra arbejdet med bogen ”Lykkelig i Nørdland – Hvem bygger fremtiden? En tankevækker til fædre, mødre og andre, der påvirker pigers studievalg”. Bogen udkommer på Gyldendal Business 13. november 2003.

Der er også små film under ”Inspiration”. Et par af dem har vi fået fra en tilsvarende konkurrence, som det naturvidenskabelige institut på Københavns Universitet har holdt, og universitetet har igen åbnet for en konkurrence. Danmarks Tekniske Universitet har også bidraget med en film.

De 12 kvinder, som portrætteres i bogen, kommer i øvrigt også til orde under ”Inspiration” blandt andet med fortællinger om, hvorfor de ”hårde” fag kan være så fascinerende og kreative, og hvorfor de gerne ser flere piger inden for feltet.

Din film behøver ikke være teknisk perfekt og i tårnhøj opløsning. Alt er o.k. fra mobilens videokamera til det proffe udstyr. Det væsentligste er, at filmen fænger og har relevans. Brug humor, sort satire, gys, hårdtslående fakta – hvad der end passer dig. Men vid, at hvad der måske synes som et superkort indslag for dig, kan virke langtrukkent for andre.

Bidrag Se alle

  

Inspiration Se alle

  

Forbilleder Se alle

  

Filmskolen Se alle

   

Denne tv-station er baseret på 23video.com's platform. Design og teknik: Benjamin Bernhard Pedersen / 23 Video, Therese Hansen og Mikkel Westerkam.